Kongo besøket i september 2017

Da vi hadde besøk i september 2017 hadde vi også noen gode møter med organisasjonen i Kongo.

Blant annet så samles årlig representanter fra hver av samarbeidskolene til felles møte sammen med Faustin og Bernard. Kan ikke rektor stille, blir det alltid sendt en erstatter, enten lærer eller foreldrerepresentant. De forteller at det fungerer veldig bra, men at avstandene er den største utfordringen. Våre skoler ligger geografisk langt fra hverandre. Det er ikke så lett å komme seg fra A – B i Kongo.

På disse møtene diskuteres mange saker, også hvilke utfordringer som finnes hos de forskjellige skolene. Og i tiden fremover vil utfordringene bli enda større enn hva de er vant til, da Kongo er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Og da kuttes mye av det lille de får fra myndighetene, så hjelp fra oss blir nå enda viktigere.

Prisene har steget med 100% og det vil være nedskjæringer – i år får skolene 0 kroner fra myndighetene.

Så arbeidet elevene på skolene våre i Skien og Siljan gjør, er så fantastisk viktig og de er så takknemlige for all hjelpen de får slik at de kan gå på skole, få seg jobb, forsørge familiene sine og ikke minst bidra til å få Kongo ut av fattigdom.

De har etablert godt samarbeid mellom skole og foreldre. De har godt fungerende elevråd og fau. Våre skoler er veldig populære, så tilstrømmingen av elever er stor. Fordi der er det bra lærere, skolemateriell og stor andel elever som kommer seg til videre utdanning. Og ikke minst – mange av våre skoler har brønn med rent vann!

Eli og Line – elevene som besøkte oss fra Kongo, var så fornøyde med oppholdet her. Med alle ungene de traff, fikk bli litt kjent med. De har tatt med seg inspirasjonen hjem, og deler sine opplevelser.

Lærerene har fått masse input og inspirasjon for sin jobb i skolen, det er så fint å kunne lære av hverandre. De reiste hjem, ikke bare med mye gaver og bagasje, men de har lært utrolig mye som vil bli delt.

Tusen takk for at dere tok dem så godt imot – flott opplegg på alle skolene. Dere er fantastiske og vi som styre er så stolte og glade over alt det gode arbeidet som foregår.

Post a comment